Росія та Індія вкладуть мільярди у спільні проекти

Понеділок, 24 грудня 2012, 17:33

Російський фонд прямих інвестицій і індійський State Bank of India вкладуть до 2 мільярдів доларів у просування торгових і економічних проектів.

Про це йдеться у повідомленні фонду, передає Reuters.

Угоду, за якою кожна сторона інвестує до 1 мільярда доларів, було укладено під час візиту президента Росії Володимира Путіна до Індії 24 грудня.

Фонд повідомив, що компанії будуть разом працювати над тим, щоб полегшити доступ до довгострокового капіталу в Росії і Індії, і просувати взаємні інвестиції між двома країнами.

Реклама:

Компанії також будуть вкладати гроші в розвиток інфраструктури та засоби для видобутку та обробки природних ресурсів.

Путін вперше відвідав Індію з тих пір, як в травні 2012 року знову став президентом.

Його поїздка розцінюється як можливість підтвердити інтереси Росії в Індії, яка є її давнім регіональним партнером, а тепер і партнером по БРІК - групи великих країн, що розвиваються.

Росія сподівається укласти з Делі великі угоди в галузі оборони, оскільки Індія планує витратити близько 100 мільярдів доларів у наступні 10 років на оновлення військового оснащення.

Джерела з оборонної промисловості Росії повідомили, що результатом цього візиту можуть стати угоди про продаж винищувачів і авіаційних двигунів на суму понад 7,5 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: