Лагун може купити Universal Bank - ЗМІ

Четвер, 20 грудня 2012, 09:13

На початку грудня due diligence (процедура формування уявлення про об'єкт інвестування) Universal Bank проводили три потенційні покупці - Смарт-Холдинг, Альфа-Банк і Дельта Банк.

У листопаді грецька банківська група Eurobank Group з активами 73,6 млрд євро оголосила закритий тендер з продажу своєї української дочки - Universal Bank, пише Forbes з посиланням на представника однієї з інвесткомпаній.

Як відзначає видання, хід переговорів сторони коментувати відмовляються.

"Я не буду коментувати (інформацію про можливий продаж банку)", - зазначив голова наглядової ради Universal Bank Сергій Стратонов.

Реклама:

У прес-службі Смарт-Холдингу стверджують, що переговори про покупку Universal Bank не проводилися, але тут же додають, що група розглядає можливість покупки українських банків і "веде переговори з низкою фінустанов".

В Альфа-Банку та Дельта Банку не підтвердили, але і не спростували проведення передпродажної перевірки Universal Bank.

"Наскільки мені відомо, вони (Universal Bank) з початку грудня провели попередні переговори і пішли на due diligence", - розповідає колишній голова правління Банку Кіпру Владислав Байрака.

Як повідомило джерело в Universal Bank, знайоме з ходом переговорів, найбільш реальний покупець - власник Дельта Банку Микола Лагун.

"Зараз основне питання - це ціна і швидкість оформлення угоди", - відзначає банкір.

За його словами, грецькі акціонери поставили посереднику - однієї з українських інвесткомпаній - завдання продати банк до Нового року.

Активи Universal Bank на 1 жовтня 2012 досягли 9,3 млрд гривень, кредитний портфель - 3,8 млрд гривень.

З початку року активи банку зросли на 3 млрд гривень, в основному, за рахунок статті "інші фінансові активи", які на кінець третього кварталу досягли 3,3 млрд гривень (на початок року - 115 млн гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!