Європа вступає в нову фазу боротьби з кризою - президент ЄС

Неділя, 4 листопада 2012, 15:29

Європа подолала побоювання з приводу можливого розпаду єврозони і вступає в нову фазу боротьби з кризою.

Про це заявив президент Європейського союзу Херман ван Ромпей на зустрічі з бізнесменами в найбільшому місті В'єтнаму Хошиміні, передають "Вести Экономика".

Як передає Bloomberg, цитуючи слова президента, рівень політичної взаємодії та конкурентоспроможності в Європі тільки зростає.

"Не всі наші проблеми позаду, але ми вступаємо в нову стадію боротьби з кризою в єврозоні. Зусилля останніх двох років, вжиті як на рівні окремих держав-членів, так і на рівні всього союзу, тепер приносять плоди", - сказав Ромпей.

Реклама:

Херман ван Ромпей також відзначив, що всі проблемні економіки, включаючи Грецію, Італію, Ірландію, Португалію та Іспанію, показують зростання конкурентоспроможності, скорочення бюджетного дефіциту і поліпшення якості виконання бюджетних витрат.

Спостерігається і "помітне" скорочення спредів прибутковості державних облігацій цих країн і еталонних німецьких векселів.

"Ми крок за кроком просуваємося в потрібному напрямку. Найголовніше зараз - утримати цей напрямок. Швидкість в деякому сенсі навіть менш важлива, ніж цей напрямок", - зазначив Ромпей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!