"Смарт-Холдинг" розвиватиме флот "Чорноморнафтогазу"

Четвер, 29 листопада 2012, 10:24

 ТОВ "Смарт Мерітайм Груп" та "Нафтогаз України" підписали меморандум про стратегічну співпрацю.

Про це повідомляє департамент зі зв'язків з громадськістю "Смарт-Холдингу".

Згідно з повідомленням, одним з пріоритетних напрямів взаємодії у рамках меморандуму сторони визначили відновлення і розвиток технологічного флоту "Чорноморнафтогазу".

"В даний час "Нафтогаз" реалізує широкомасштабну програму модернізації та оновлення виробничих потужностей  "Чорноморнафтогазу" для нарощування видобутку вуглеводнів на шельфах Чорного та Азовського морів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У департаменті відзначили, що сторони домовилися об'єднати зусилля з розвитку соціальної інфраструктури регіонів і створенню додаткових робочих місць у нафтогазовій та суднобудівної промислових галузях.

Документ підписано в Києві 26 листопада головою правління "Нафтогаз України" Євгеном Бакуліним, головою правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Валерієм Ясюком та головою Наглядової ради ТОВ "Смарт Мерітайм Груп" Павлом Константиновим.

"Підписання меморандуму з компанією "Нафтогаз" є важливою стратегічною ініціативою для закріплення SMG в ніші високотехнологічного офшорного суднобудування. Цей напрямок буде, безумовно, пріоритетним в розвитку суднобудівної компанії в довгостроковій перспективі", - заявив глава Наглядової ради "Смарт Мерітайм Груп" Константинов.

Як повідомлялося раніше, суднобудівний субхолдинг Smart Маritime Group мав намір збільшити завантаження виробничих потужностей ЧСЗ за рахунок замовлень з модернізації кораблів ЧФ, а також замовлень з інших країн.

Крім того, раніше керівник бізнес-напрямку Smart Maritime Group Олександр Юрков заявив, що суднобудівний актив "Смарт-холдингу" Smart Maritime Group планує придбати 50% акцій Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" до кінця поточного року.

Нагадаємо, "Смарт-холдинг" - інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи, була створена в 2006 році Вадимом Новинським.

Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в Агропереробка ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!