"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Новинського хоче купити суднобудівний завод "Океан"

Субота, 10 листопада 2012, 11:19

Суднобудівний актив "Смарт-холдингу" Smart Maritime Group планує придбати 50% акцій Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" до кінця поточного року.

Про це повідомив керівник бізнес-напряму Smart Maritime Group Олександр Юрков, повідомляє "УКРІНФОРМ".

"З російськими акціонерами заводу питання знаходиться у стадії обговорення. 50% акцій ми плануємо придбати і чекаємо підписання угоди до Нового року", - сказав Юрков, зазначивши складність переговорного процесу.

Водночас, відповідаючи на запитання про подальше придбання активів, він підкреслив, що "ми ухвалили рішення взяти паузу в своїх домаганнях".

Реклама:

Юрков повідомив, що Smart Maritime Group звернулася до консалтингової компанії з питання подальшої стратегії розвитку групи.

Голова спостережної ради Smart Maritime Group Павло Константинов у свою чергу відзначив, що як актив є цікавою "Суднобудівна компанія "Море" (Феодосія)." "Море" - цікаве підприємство, не скажу, що нам воно не цікаве, але поки що навколо нього складна ситуація", - додав Константинов.

Нагадаємо, зараз Smart здійснює оперативне управління підприємством "Океан" .

Як відомо, "Смарт-холдинг" досягнув усної домовленості про покупку 50% акцій заводу "Океан" ще на початку року.

"Смарт-холдинг" - інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи, була створена в 2006 році Вадимом Новинським.

Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в Агропереробці ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: