ЄС хоче посилити правила для Moody's, Fitch, S&P

Середа, 28 листопада 2012, 11:58

Представники Європарламенту і Єврокомісії погодили проект нових, більш жорстких правил роботи рейтингових агентств на європейському континенті.

Плануються жорсткі обмеження на терміни публікації суверенних рейтингів, контроль над акціонерами і зацікавленими особами рейтингових агентств, передає "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Інвестори, що постраждали через необережність або непрофесійну роботу рейтингових агентств, зможуть подавати судові позови.

Зміни торкнуться, в першу чергу, "великої трійки" рейтингових агентств: Fitch Ratings, Moody's Investors Service і Standard & Poor's.

Реклама:

Однак робочий варіант ще повинен бути схвалений окремими державами ЄС і Європарламентом в повному складі.

"Ми досягли хорошого результату. Дана угода є ще одним важливим кроком на шляху до фінансової стабільності", - заявив Мішель Барньє, який відповідає в Єврокомісії за питання економіки та внутрішнього ринку.

З часом Єврокомісія хоче створити загальноєвропейське рейтингове агентство.

Звіти про можливість такої реформи будуть представлені до 2016 року.

Як пише Financial Times, агентству Moody's загрожує заборона на рейтингові продукти, що випускаються Berkshire Hathaway Уоррена Баффета, оскільки нові приписи не дозволяють укладачам рейтингів оцінювати продукти, пов'язані з їх великими акціонерами.

Berkshire Hathaway належать 12,75% акцій Moody's, тоді як поріг для визначення "великого акціонера" ​​встановлено на рівні 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!