"Газпром" вкладе мільярди в транзит через Білорусь

Четвер, 22 листопада 2012, 16:34

"Газпром" готовий витратити близько 2 мільярдів доларів, щоб наростити обсяги транзиту через Білорусь.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер після зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, передає "Лента.ру".

Як пише "Інтерфакс", Міллер зазначив, що "Газпром" вивчить можливість збільшення транзиту палива через Білорусь на 30%. Він додав, що в 2012 році обсяг транзиту газу через білоруську територію складе 44,5 млрд кубометрів, що означає стовідсоткове завантаження газопроводів.

Глава "Газпрому" також відзначив, що сама Білорусь отримає в поточному році 22 млрд кубометрів російського газу - на 10% більше в порівнянні з 2011 роком.

Реклама:

За словами Міллера, "Газпром" також готовий спільно з білоруською владою модернізувати підземні сховища газу (ПСГ), яких у республіці три. В першу чергу, як вважає керівник російського концерну, увагу потрібно звернути на Мозирське ПСГ.

Він додав, що надалі "Газпром" планує реалізувати декілька проектів з будівництва газопроводів місцевого значення. Зокрема, мова йде про спорудження газопроводу Мікашевичі-Лунинець для постачання газом Білоруського Полісся, а також гілки від Мозирського ПСГ до компресорної станції 'Несвіж" в Мінській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: