Найбільша гірничодобувна компанія світу позбавиться алмазного бізнесу

Четвер, 15 листопада 2012, 11:03

Найбільша гірничодобувна компанія світу BHP Billiton продасть свій бізнес з видобутку алмазів ювелірній компанії Harry Winston.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Лента.ру".

"Сума операції складе 500 млн доларів. BHP Billiton планує зосередитися на видобутку руди металів, зокрема заліза, а також на розробці вугільних родовищ, і тому позбавляється від непрофільних активів. В даний час світові ціни на алмази знаходяться на 18-місячному мінімумі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, Harry Winston отримає "Екаті" - найбільший алмазний рудник в Канаді. BHP Billiton виставила його на продаж ще на початку 2012 року, але потенційні покупці не називалися.

Реклама:

"За даними російських ЗМІ, інтерес до родовища проявляла російська алмазодобувна монополія "Алроса", - пише видання.

Як пише видання, на початку 2012 року BHP Billiton продала 51% в своєму алмазному проекті "Чіндіак", який також знаходиться в Канаді. Сума операції склала 9 млн доларів, актив перейшов до алмазодобувної Peregrine Diamonds. У березні стало відомо, що від алмазного бізнесу має намір позбавитися ще один з лідерів гірничодобувної галузі - британська Rio Tinto.

Канадська Harry Winston займається видобутком та огранюванням алмазів, а також виробництвом ювелірних прикрас з діамантами. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!