Єврорегулятори можуть віднести Україну до зони "високого ризику"

Вівторок, 9 жовтня 2012, 14:47

Європейські фінансові регулятори можуть віднести Україну до зони "високого ризику" і підвищити рівень резервів, які корпорації змушені будуть формувати при інвестуванні коштів в українську економіку.

Таку думку висловив екс-заступник голови НБУ, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко, передає ZN.UA.

За його словами, в умовах падіння внутрішнього попиту і скорочення робочих місць, Європейський центробанк і органи фіннагляду ЄС можуть вживати заходів, спрямованих на утримання коштів корпорацій і стимулювати їхнє вкладення на "домашніх" ринках.

"На економіки країн ЄС істотний вплив здійснює рівень внутрішнього виробництва і споживання. В умовах скорочення обсягів кредитування і загальної рецесії економік країн Єврозони, фінансові регулятори не будуть зацікавлені в експорті капіталу з Євросоюзу, і можуть вживати протекціоністських заходів, щоб уникнути відтоку капіталу на ринки, що розвиваються“, - сказав експерт.

Реклама:

При цьому він не розділяє думки низки економістів, які цього тижня заявили про можливі маніпуляції із заниженням рейтингів інвестиційної привабливості України (опублікованому нещодавно аналізі інвестклімату Європейської бізнес асоціації ЄБА).

За словами Савченка, будь-який витік про маніпуляції з рейтингами повністю б їх дискредитував.

Економіст зазначив, що абсолютна більшість іноземних бізнесменів живуть проблемами своїх "домашніх" економік в ЄС, які переживають дуже складні часи, а їхні ментальні проблеми є ключовою причиною низьких оцінок перспектив бізнесу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!