Проект держбюджету розглянуть найближчим часом - Тігіпко

Середа, 31 жовтня 2012, 11:44

Перероблений проект закону про державний бюджет України на 2013 рік буде винесено на розгляд Кабміну найближчим часом.

Про це повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки зміни до бюджету на засідання уряду не виносили, але, думаю, що це буде зроблено найближчим часом", - сказав Тігіпко.

Міністр підкреслив важливість своєчасного прийняття державного бюджету на 2013 рік з тим, щоб "відповідні сигнали ми могли дати місцевим радам для того, щоб вони могли швидко планувати свої бюджети".

Реклама:

"На мій погляд, було б краще, якби той парламент, який прийде, затвердив би бюджет. Це, безумовно, додало б йому, і влади в цілому та відповідальності. Але, якщо з якихось невідомих причин процес формування нового парламенту буде затягуватися, то це повинен зробити парламент діючого скликання, оскільки бюджет у грудні повинен бути затверджений вчасно", - сказав чиновник.

Нагадаємо, уряд 12 вересня схвалив і в обумовлений Конституцією термін (до 15 вересня) вніс у Верховну раду проект держбюджету-2013, однак спікер парламенту Володимир Литвин після обговорення з парламентським бюджетним комітетом повернув його на доопрацювання.

Проект держбюджету-2013 заснований на прогнозі зростання ВВП на 4,5% (номінальний обсяг – 1,688 трлн гривень) при інфляції 5,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: