Банки скорочують видачу автокредитів

Вівторок, 30 жовтня 2012, 17:17

Ринок автомобільних кредитів почав скорочуватися, при цьому ті банки, які ще працюють з автокредитуванням піднімають відсоткові ставки.

"Традиційно кінець літа-початок осені - це період оптимальних кредитних ставок. Але в цьому році вибори "змістили кінець року" на початок осені", - заявив начальник відділу альтернативних каналів продажів "Банку Кіпру" Володимир Радько, пише "Простобанк Консалтинг".

На його думку, це пов'язано з уже звичними панічними прогнозами щодо стабільності гривні і гіперпопитом на валюту.

"Тому "кредитний рік" в 2012 році виявився коротшим", - зазначив експерт.

Реклама:

У підсумку, осінь-2012 позначилася досить різким скороченням попиту на автокредити: ні позичальники, ні банки не ризикують оформляти операції до вирішення невизначеності на фінансовому ринку.

"У вересні кількість виданих автокредитів знизилася на 15%-20%, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Можна припустити, що така тенденція збережеться до кінця осені", - повідомив начальник відділу розвитку партнерських продажів банку "Фінанси та Кредит" Віталій Скоробогатий.

Він зазначив, що дилери спільно з банками активно розробляють і впроваджують партнерські програми для підтримки необхідного рівня продажів, але в силу дорожчання гривневого ресурсу, автокредит восени 2012 року дорожчий, ніж восени 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: