Греція знову просить мільярди у Брюселлі

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 20:24

Афінам знадобляться ще 30 млрд євро до 2016 року - такий підсумок детального обговорення заходів з підтримки проблемних країн, що відбувся  у Брюсселі.

Про це повідомляє "Газета.ru" з посиланням на The Wall Street Journal.

Гроші потрібні, щоб компенсувати більш глибоку, ніж очікувалося, рецесію: за новими прогнозами Міжнародного валютного фонду (МВФ), ВВП Греції скоротиться на 6,5% в 2012 році і на 3,8% в 2013 році (це буде шостий рік рецесії) .

Додаткового фінансування потребує і відстрочка в досягненні цільових показників по дефіциту бюджету.

Реклама:

Два тижні тому МВФ запропонував дозволити Греції довести дефіцит бюджету до 3% ВВП не до 2014 року, а до 2016 року. Тепер саме ця дата фігурує в робочому варіанті списку завдань що стоять перед Грецією, пише WSJ, ознайомившись із документом. Тобто відстрочка, яка спочатку викликала різкий протест в низки країн на чолі з Німеччиною, вже практично схвалена.

Сума, в яку кредиторам обійдуться додаткові два роки, в підрахунках експертів була меншою - 18-20 млрд євро.

Як відомо, Греція вже отримали 240 млрд євро. 110 млрд євро були схвалені в 2010 році і 130 млрд євро - на початку 2012 року. Греція вже зверталася за наступним пакетом фінансування в 31 млрд євро.

Рішення по Греції кредитори намагатимуться прийняти до 16 листопада, коли потрібно буде виділити Греції нові 31 млрд євро для виплат по облігаціях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!