У Колобова кажуть, що казначейства здійснюють платежі своєчасно

Четвер, 25 жовтня 2012, 21:01

Органи Казначейства продовжують здійснювати платежі своєчасно відповідно до розпису Держбюджету у терміни визначені законодавством.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, передає прес-служба Кабміну.

Згідно з щомісячними розписами державного та місцевих бюджетів видатки на кінець кварталу мають найбільшу питому вагу, сплата платниками основних податків, зборів (обов’язкових платежів), що наповнюють бюджет, відбувається, як правило, в останні дні місяця. 

До того ж, протягом ІІ півріччя завершується проведення тендерних процедур, наприкінці ІІІ кварталу до органів Казначейства подаються документи на оплату державних закупівель,  і цей процес набуває масового характеру.

Реклама:

"Враховуючи необхідність опрацювання значної кількості первинних та розрахункових документів, які надаються розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, органи Казначейства з  метою  уникнення соціальної напруги забезпечують виконання насамперед захищених статей видатків бюджету, а саме виплату заробітної плати, стипендії, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, продуктів харчування, медикаментів", - передає прес-служба.

Стосовно можливих затримок з проведенням платежів, вони можуть виникати внаслідок різних обставин, зокрема через допущені помилки розпорядниками бюджетних коштів при підготовці первинних та розрахункових документів, усунення яких вимагає певного часу, або несвоєчасність подання до органів Казначейства пакету документів та оформлення необхідних процедур, визначених бюджетним законодавством та законодавством у сфері закупівель.

Як зазначає відомство, сном на 24 жовтня 2012 з початку року органами Казначейства надано позик на суму 38,7 млрд гривень, що на 17,1 млрд гривень більше відповідного показника минулого року. Обсяг заборгованості місцевих бюджетів за такими позиками становить  2,4 млрд гривень.

Нагадаємо, 24 жовтня  читачі  "Економічної правди"  повідомили, що з кінця вересня казначейство не перераховує кошти,  хоча  бюджетні організації мають кошти на рахунках і друкують платіжки.

В свою чергу редакція "ЕП" звернулася до управління Державної казначейської служби у  Тернопільській області, де повідомили про те, що така ситуація виникла по всій Україні.

"Ситуація з заблокуванням платежів виникла у всіх регіонах України. Казначейство тут ні до чого. Київ не дає грошей", - повідомила прес-секретар голови управління Державної казначейської служби у  Тернопільській області Галина Костач.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: