Облгаз переплатив за газ тисячі доларів

Середа, 24 жовтня 2012, 09:36

ПАТ "Полтавагаз" 10 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Українська Нафто-Газова Компанія" на придбання 42 млн кубометрів газу для реалізації промисловим споживачам та іншим суб’єктам господарювання.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Вартість угоди склала - 174,75 млн гривень.

Газ законтрактовано для постачання в вересні-грудні цього року по 4,160  гривень або 520 доларів за тисячу кубометрів. Це дорожче від газу, який НАК "Нафтогаз України" продавав облгазам по 3,509 гривень, або 438 доларів для подальшої реалізації промисловим споживачам.

Реклама:

Харківське ТОВ"Українська Нафто-Газова Компанія" ("УНГК") зі статутним капіталом 1 тис гривень була зареєстрована в червні 2011 року на Олександра Котенка і ТОВ "Агрогеофізика", до складу засновників якої входить Віктор Близнюк, відомий як лідер маргінальної партії "Всеукраїнський патріотичний союз".

В жовтні 2011 року єдиним засновником "УНГК" стало ТОВ "Укргеоінвест", чиїм кінцевим власником є голова Асоціації "Газові трейдери України" Роман Сторожев.

В листопаді "УНГК" було перереєстровано на харків’янина Андрія Колупаєва, а в березні 2012 року – на харків’янку Світлану Пилипенко.

Нагадаємо, цього року "Українська Нафто-Газова Компанія" також продала дочірньому підприємству "Нафтогазу" – компанії "Укравтогаз" – газ по 511 доларів за тисячу кубометрів на суму 746,1 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!