ЄС домовився про створення єдиного банківського регулятора

Субота, 20 жовтня 2012, 12:17

Лідери країн Європи домовилися про створення єдиного банківського регулятора, який зможе втручатися в справи будь-якого комерційного банку в єврозоні.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на BBC News.

Як пише видання, домовленість стала результатом компромісу між двома найсильнішими країнами валютного союзу - Франції та Німеччини.

Франція та Єврокомісія пропонували створити єдиний банківський орган під керівництвом ЄЦБ до початку 2013 року. Однак канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала не поспішати з такими рішеннями, оскільки ключовою метою для Європи є встановлення бюджетної дисципліни в кожній з країн.

Реклама:

В результаті було вирішено, що основні правила роботи організації будуть розроблені до 1 січня 2013 року, а сам регулятор почне функціонувати протягом наступного року.

Між тим, для прямого порятунку, до прикладу, банків в Іспанії, що знаходяться зараз у складному становищі, регулятор повинен бути створений.

В іншому випадку всі кошти, спрямовані на підтримку банківської системи, доведеться проводити через державний бюджет.

Як відомо, раніше у витягах з доповіді провідних інститутів Європейського союзу говорилося, що Єврозоні необхідно створити власне міністерство фінансів з окремим бюджетом і можливістю залучати кошти на фінансових ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: