Українській "трубі" поки не світять гроші ЄБРР

П'ятниця, 28 вересня 2012, 17:03

Україна отримає кредит від ЄБРР на модернізацію української ГТС після реорганізації "Нафтогазу".

Про це заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, після підписання відповідного кредитного договору для реалізації подібного проекту в місті Тернопіль, повідомляє "УНІАН".

"Необхідно присутність цілого ряду аспектів, ряд з яких безпосередньо стосується реорганізації" Нафтогазу "... Якщо коротко підсумувати, ми хочемо фінансувати компанію, яка повинна мати стабільне фінансове становище", - сказав Куусвек.

За словами банкіра, реорганізація "Нафтогазу", зокрема, відділення від нього транспортує компанії "Укртрансгаз", буде позитивним моментом для фінансової стабільності НАК.

Реклама:

Серед іншого він зазначив, що питання про виділення кредиту в поточному році не варто. "Питання про підписання кредитного договору - це дійсно питання не поточного року", - резюмував Куусвек.

Як відомо, Кабінет міністрів доручив НАК "Нафтогаз України" та її дочірнім підприємствам провести інвентаризацію майна, яке не використовується в основній виробничій діяльності

Реструктуризація "Нафтогазу України" проводиться з метою виконання Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу".

27 вересня керівник делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі заявив, що ЄБРР готовий надати Україні кредит на модернізацію газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: