"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР підкине грошей на ремонт "труби"

Четвер, 27 вересня 2012, 14:18

ЄБРР готовий надати Україні кредит на модернізацію газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород.

Про це заявив керівник делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі під час зустрічі з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим у четвер, повідомляє прес-служба КМУ.

"Україна зацікавлена у модернізації своїх газопроводів, банк з радістю надасть допомогу українському Уряду для вирішення цього питання", - сказав Джорджіо Леччезі.

Водночас він привітав Миколу Азарова з тим, що Україна у світовому рейтингу конкурентоспроможності піднялася з 82-го на 73-те місце.

Реклама:

Він запевнив, що Україна залишається одним із ключових партнерів банку.

У свою чергу Микола Азаров зазначив, що за всі роки співпраці України з ЄБРР було реалізовано майже 300 спільних проектів на суму близько 7,5 млрд євро.

Глава Уряду додав, що до кінця поточного року планується завершити підготовку та підписати кредитні угоди щодо модернізації та реконструкції магістрального газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород, реалізації проекту з підвищення безпеки на атомних станціях, а також будівництва ЛЕП потужністю 350 кВ Новоодеськ - Харцизьк.

ТЕО цих проектів вже завершено.

"Ми можемо прискорити наше економічне зростання за рахунок збільшення притоку інвестицій, реалізації інфраструктурних проектів та залучення кредитних ресурсів, а тому співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку для нас надзвичайно важлива", - підсумував Микола Азаров.

Нагадаємо, що 25 вересня директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек заявив, що Європейський банк реконструкції і розвитку має намір профінансувати проекти модернізації ЖКГ у 15 містах України.

21 вересня міністр міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко повідомив, що ЄБРР спільно з ЄІБ надасть Україні кредит на "Реабілітація гідроелектростанцій" в суммі 690 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: