Нацкомісія погоджуватиме кандидатури керівників бірж

Понеділок, 17 вересня 2012, 11:11

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила порядок погодження кандидатур керівників фондових бірж.

Відповідне рішення було прийнято регулятором на засіданні, що відбулося 11 вересня 2012 року, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Даний документ прописує перелік документів, які надаються заявником для отримання погодження комісії, умови, яким має відповідати кандидат на посаду керівника, порядок розгляду документів регулятором, а також вимоги до керівників фондових бірж під час їх перебування на посаді тощо", - сказав Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами і фондових бірж НКЦПФР.

Як повідомили у відомстві, даний документ був розроблений регулятором на виконання норм частини четвертої статті 27 закону "Про цінні папери та фондовий ринок".

Реклама:

"Сподіваюсь, що такі зміни сприятимуть підвищенню професійності керівних фахівців учасників фондового ринку, а, значить, і підвищенню довіри до них з боку інвесторів, що дуже важливо для розвитку ефективного фондового ринку", - заявив Науменко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!