Янукович хоче підвищити пенсійний збір при купівлі дорогих авто

П'ятниця, 31 серпня 2012, 20:08

Президент Віктор Янукович пропонує Верховній раді підвищити ставку збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при купівлі дорогих автомобілів і скасувати її при перереєстрації автомобілів.

Про це йдться в законопроекті №11122 "Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо вдосконалювання оподатковування при відчуженні транспортних засобів", зареєстрованому в парламенті 30 серпня, передають "Українські новини".

Зокрема, пропонується диференціювати ставку пенсійного збору залежно від вартості об'єкта купівлі-продажу: 3% - якщо об'єкт оподатковування не перевищує 165 прожиткових мінімумів працездатних громадян, 4% - якщо вартість об'єкта від 165 до 290 таких мінімумів і 5% - якщо об'єкт перевищує 290 прожиткових мінімумів.

На сьогодні ставка пенсійного збору при купівлі й при перереєстрації автомобіля становить 3%.

Реклама:

Водночас Президент пропонує скасувати пенсійний збір при другій і наступній реєстраціях автомобілів, а також знизити ставку державного мита за посвідчення договорів відчуження транспортних засобів.

Зокрема, при відчуженні автомобіля дітям, одному з подружжя або батькам пропонується встановити ставку на рівні одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, замість чинного на сьогодні 1% суми договору, а при відчуженні транспортного засобу іншим громадянам - на рівні 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян замість 5% суми договору.

Янукович також пропонує визначати розмір доходу від продажу легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда з огляду на ціну, зазначену в договорі купівлі-продажу, але не нижче середньоринкової вартості транспортного засобу або не нижче його оцінної вартості.

Середньоринкову вартість буде визначати Міністерство економічного розвитку й торгівлі в порядку, установленому урядом, і оприлюднити її в режимі вільного доступу на офіційному сайті в 10-тих числах місяця, що слідує за звітним кварталом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: