SG та Credit Agricole йдуть з Греції зі збитками

Четвер, 30 серпня 2012, 14:16

Найбільші французькі банки за кілька тижнів готуються піти з Греції. До такого рішення їх підштовхнули побоювання про можливий вихід країни з Єврозони.

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на The New York Times.

29 серпня Societe Generale оголосив, що майже закінчив переговори з Piraeus Bank of Greece про продаж 99,1% акцій одного з найбільших в країні Geniki Bank.

Днем раніше Credit Agricole заявив, що має намір продати свій Emporiki Bank іншому грецькому банку. Угода повинна відбутися протягом декількох тижнів.

Реклама:

Французькі банки прийшли до Греції на етапі підйому, зокрема для роботи на ринку житлового кредитування.

Societe Generale придбав Geniki в 2004 році. Протягом останніх декількох років грецький підрозділ декларував збитки, а в 2011 році втратив 796 млн євро.

Credit Agricole купив Emporiki Bank в 2006 році. За перші дев'ять місяців 2011 року грецький підрозділ зафіксував збиток в 954 млн євро, і Credit Agricole за два роки влив 2 млрд євро, щоб збільшити його капітал.

Падіння котирувань грецьких облігацій, в які інвестували французькі банки, негативно позначилося на їх прибутках. Крім того, з поглибленням кризи підрозділи банків в Греції почали зазнавати збитків у зв'язку з дефолтами по кредитах, виданих населенню та бізнесу.

Щомісяця тисячі компаній оголошують про банкрутство, а споживачі не можуть платити по кредитах через скорочення зарплат і підвищення податків. З цієї причини банки продовжують зазнавати величезних збитків.

Нагадаємо, з тих же причин деякі іноземні банки мають намір лишити Україну. Зокрема, нещодавно німецький Commerzbank зі збитками продав банк "Форум" групі Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!