Пінчук поділився з Arawak Energy своїми нафтовидобувними активами

Середа, 29 серпня 2012, 20:25

Нафтогазовидобувна група Гео Альянс з активами в Україні, що знаходиться під мандатом інвестиційно-консалтингової групи EastOne, уклала стратегічне партнерство з компанією Arawak Energy Ukraine BV, що входить до групи компаній Vitol.

Vitol - один з найбільших операторів світового ринку енергоресурсів.

Як передає "Інтерфакс-Україна" повідомлення EastOne і Vitol: "Партнерство передбачає  спільне володіння, управління та інвестування, спрямоване на подальший розвиток нафтогазових родовищ в Україні, що належать компанії Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited та її дочірнім структурам".

За словами генерального директора - президента EastOne Кирила Рубинського, які наведені в документі, Гео Альянс планує за рахунок стратегічного партнерства застосувати кращі міжнародні практики в Україні та посилити свої позиції на ринку.

Реклама:

Деталі партнерства обмежені договором про конфіденційність, говориться в повідомленні.

Раніше в цьому місяці Антимонопольний комітет України дозволив нідерландській Arawak Energy Ukraine BV купити понад 25% акцій Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited (Кіпр), холдингової компанії великої Гео Альянс з активами в Україні.

Гео Альянс володіє 16 ліцензованими ділянками загальною площею 1092 кв. км, 15 з яких знаходяться в Дніпровсько-Донецькій западині.

Група планувала здійснити IPO, однак відмовилася від нього через несприятливої ​​ринкової кон'юнктури.

Група EastOne - міжнародна інвестиційно-консалтингова група, що надає послуги в сфері стратегічного та інвестиційного консультування та управління диверсифікованим портфелем активів у широкому діапазоні галузей по всьому світу.

Група створена у 2007 році Віктором Пінчуком. Портфель під мандатом EastOne охоплює більше 20 бізнесів і проектів.

Група Vitol заснована в 1966 році в Роттердамі (Нідерланди). З тих пір компанія стала одним з найбільших операторів світового ринку енергоресурсів і найбільшим незалежним енерготрейдером в світі.

Торговий портфель компанії включає: сира нафта, нафтопродукти, СПГ, природний газ, вугілля, електроенергію, метали та викиди вуглецю.

Глобально Vitol продає більш ніж 6 млн. барелів сирої нафти в день. Дохід компанії в 2011 році склав $ 297 млрд.

Arawak Energy займається розвідкою і видобутком вуглеводнів у Росії, Казахстані та Азербайджані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: