Нафта дорожчає через новини з США

Четвер, 23 серпня 2012, 09:05

Світові ціни на нафту збільшуються 23 серпня на фоні статистики щодо запасів сировини на оптових складах США за тиждень, опублікованих напередодні міністерством енергетики країни, а також сигналів від ФРС про готовність до заходів підтримки економіки.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

На ранок 23 серпня вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI підвищилася на 0,71 долара, або на 0,73%, - до 97,97 долара за барель.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,94 долара, або на 0,82%, - до 115,85 долара за барель.

Реклама:

Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 17 серпня, знизилися на 5,412 мільйона барелів, або на 1,5%, - до 360,746 мільйона барелів.

При цьому аналітики очікували зменшення запасів на 3,7 мільйона барелів.

Крім того, ринок реагує ростом на звістки про те, що багато учасників комітету з відкритих ринків Федеральної резервної системи США вважають за необхідне і ймовірним застосування нових заходів зі стимулювання економіки, в той час як за підсумками попередньої зустрічі прихильників цієї ідеї було лише кілька.

"Новини від ФРС виявилися позитивними, а дані щодо запасів продемонстрували несподівано сильне їх скорочення, що підтримує котирування", - сказав агентству Bloomberg головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: