Нафта дорожчає через статдані щодо запасів сировини в США

Середа, 22 серпня 2012, 09:07

Світові ціни на нафту ростуть в ході торгів 22 серпня на даних щодо запасів сировини на оптових складах у США, опублікованих напередодні Американським інститутом нафти (API).

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

На ранок 22 серпня вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI підвищилася на 0,13 долара, або на 0,13%, - до 96,97 долара за барель.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,14 долара, або на 0,12%, - до 114,78 долара за барель.

Реклама:

За даними API, запаси нафти скоротилися в США за минулий тиждень на 6 мільйонів барелів, запаси пального виросли на 869 тис барелів, дистилятів - зменшилися на 1 мільйон барелів.

"Офіційні дані від Міністерства енергетики будуть дуже важливі сьогодні", - вважає гендиректор Barratts Bulletin Джонатан Барратт, чий коментар наводить агентство Bloomberg.

Як вважають аналітики, відомство пізніше 22 серпня повідомить про зменшення запасів нафти на 250 тисяч барелів, запасів пального - на 1,4 мільйона барелів, і про зростання запасів дистилятів на 1 мільйон барелів.

Вплинути на настрій учасників торгів можуть також дані з продажу вторинного житла в США за липень, а також деталі протоколу дводенного засідання ФРС, що завершився 1 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: