Метро на Троєщину готові будувати шість компаній

П'ятниця, 13 липня 2012, 17:51

КП "Київсистемоменеджмент" отримав шість заявок від компаній міжнародного рівня для участі в конкурсі з визначення виконавця підготовчих робіт з реалізації проекту будівництва четвертої лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Про це заявив голова комітету з конкурсних торгів підприємства Олександр Падалко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

"На сьогоднішній день це один з найбільш актуальних проектів з будівництва метрополітену в Європі. Тому нашим завданням було залучити для участі в конкурсі такі компанії, професія яких дозволить розробити проектну документацію світового стандарту якості, яка буде зрозуміла інвесторам з різних країн світу. І нам це вдалося. Ми залучили до конкурсу лідерів ринку. Ми очікували, що будуть брати участь компанії такого рівня, але ми не очікували, що їх буде так багато", - заявив Падалко.

За його словами, КП "Кіевсістемоменеджмент" отримало заявки на участь в конкурсі від консорціуму Geci International/Systra/Arzinger, єдину заявку від компаній ЗАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", ТОВ "Кліффорд Чанс", ТОВ "Євро-України Консалтинг", заявку від ТОВ "Ernst & Young", від Zagope - Construcoes e Engenharia, SA, від компанії "Федеральний центр проектного фінансування", і останню - від ТОВ "KPMG-Україна".

Реклама:

"Цей проект можна назвати унікальним: ми отримаємо проектну документацію, що відповідає світовим стандартам, і модель співпраці між державою і приватним капіталом, яка дозволить ефективно використовувати наявні муніципальні і державні активи. Бюджетних коштів для рефінансування витрат інвестора використано не буде. Це перший досвід в Україну", - зазначив Падалко.

За результатами конкурсу буде підписаний договір на виконання підготовчих робіт.

Як відомо, 6 липня 2012 комітет з конкурсних торгів КП "Київсистемоменеджмент" розкрив конкурсні пропозиції, які були спрямовані на конкурсні торги з визначення виконавця підготовчих робіт з реалізації проекту будівництва четвертої лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Цей проект є одним з пріоритетних стратегії розвитку Києва до 2025 року і був представлений інвесторам на першому Київському інвестиційному форумі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!