Відомство Колеснікова хоче організовувати будівництво доріг

П'ятниця, 13 липня 2012, 10:21

Мінінфраструктури розробило два законопроекти, якими пропонується реформувати систему держуправління автомобільними дорогами.

Зараз контроль за дорогами закріплений за держслужбою Укравтодор, а Мінінфраструктури є замовником будівництва автодоріг, пише "Комерсант-Україна".

Документами передбачається, що у Укравтодору залишаться лише функції управління дорогами держзначення (в тому числі ремонт і утримання) та реалізації державної політики у сфері дорожнього господарства.

Передбачається, що Мінінфраструктури при цьому буде формувати цю державну політику, а також організовувати будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт доріг державного значення та забезпечувати для цього фінансування.

Реклама:

Забезпечувати безпеку повинна буде Держінспекція з безпеки на наземному транспорті.

Контроль за дорогами місцевого значення віддадуть органам місцевого самоврядування - адміністраціям областей, Севастополя та Ради міністрів Криму.

Зараз це також входить у повноваження Укравтодору.

Місцева влада зможе впливати на формування та реалізацію державної політики у сфері дорожнього господарства, самостійно організовувати будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт доріг місцевого значення відповідно до встановлених для них будівельних норм і стандартів.

Також місцева влада повинна буде забезпечувати маршрутне орієнтування на дорогах, їх функціонування в зимовий період, слідкувати за технічним станом доріг і розмітки.

Нагадаємо, корпорація "Альтком", яка приймала найбільшу участь у будівництві об'єктів і доріг під Євро-2012, отримала на травень 2012 року від держави за свою роботу 4,6 мільярда гривень.

За даними ЕП, один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: