Боргова криза в Європі гальмує економіку США

Вівторок, 10 липня 2012, 15:54

Бюджет США перебуває у настільки ж жалюгідному становищі, як і в деяких країнах єврозони, і американським законодавцям необхідно вжити серйозних заходів для його зміцнення.

Таку думку висловив президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард, повідомляє агентство "Интерфакс".

Баллард вважає, що становище бюджету США таке ж, як у низці європейських країн, і воно вимагає серйозної і постійної уваги.

Досягнутий в США політичний компроміс передбачає, що прийняття будь-яких заходів в плані бюджету буде відкладене до листопадових президентських виборів, однак невизначеність, пов'язана з цим, виходить на перший план.

Реклама:

За словами Балларда, економіка США зростає, проте темпи підйому є слабкими, і головною проблемою є боргова криза в Європі.

"Збільшення державних витрат, за яким послідує підвищення податків, навряд чи сприятиме прискоренню економічного зростання. Найбільш імовірним шляхом розвитку ситуації як і раніше залишається тривалий період сплати боргів і повільного зростання - як у Європі, так і в США", - зазначив банкір.

Між тим, глава ФРБ Сент-Луїса очікує "помірного покращення" ситуації в другій половині 2012 року.

І слабкі дані по американському ринку праці за червень, опубліковані минулого тижня, не змінили цей прогноз, зазначив він.

За його словами, буде потрібно якийсь час, щоб оцінити ефект від стимулюючих заходів, прийнятих Федеральною резервною системою.

В даний час кредитно-грошова політика в США "адекватно вивірена", вважає він.

Як відомо, на минулому засіданні Федеральний резерв ухвалив рішення про продовження терміну дії до кінця 2012 року і розширення обсягу операції "Твіст", спрямованої на збільшення терміновості паперів у його портфелі, на 67 млрд доларів.

Крім того, ФРС підтвердила намір утримувати базову ставку на близькому до нуля рівні до кінця 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: