Ціни на золото знижуються після різкої корекції

Понеділок, 25 червня 2012, 16:30

Ціни на золото знижуються в понеділок на тлі зміцнення долара після різкої корекції минулого тижня.

До 14.30 золото торгувалося по 1569,44 долара за тройську унцію в порівнянні з 1571,44 долара на закриття торгів у п'ятницю, а ф'ючерси з поставкою в серпні в США подорожчали на 3,7 долара - до 1570,60 долара за унцію, повідомляє агентство Reuters.

Минулого тижня золото подорожчало на 3,5%, оскільки ФРС США розчарувала інвесторів недостатньо агресивними заходами по стимулюванню економіки. Пом'якшення політики призводить до зниження довгострокових процентних ставок, що вигідно для золота як активу, не приносить відсотків.

"Ціни можуть трохи опуститися, але залишаться в цьому діапазоні, поки не стане ясно, запустять чи центробанки друкарський верстат або почекають подальшого погіршення ситуації", - сказав аналітик Macquarie Хайден Еткінс, додавши, що важливою подією може стати виходить наступного тижня звіт про зайнятість в США в червні.

Реклама:

На цьому тижні всі ринки чекають підсумків саміту Євросоюзу, на якому європейські лідери обговорять створення міжнародного банківського союзу, зміцнення фінансової інтеграції та можливість заснування фонду погашення боргів.

Очікування від саміту невисокі, від чого індекс долара до валютного кошика в понеділок піднявся до двотижневого максимуму.

На думку технічних аналітиків, підтримка для золота знаходиться на рівні $ 1.560 за унцію, а потім - 1530 доларів, а для відновлення тенденції до зростання дорогоцінного металу потрібно буде подолати позначку 1640 доларів.

Попит на фізичному ринку Індії - найбільшого в світі споживача золота - не виріс навіть після підвищення курсу рупії до долара. Трейдери говорять, що чекають подальшої цінової корекції.

До 14.30 срібло торгувалося по 26,74 долара за унцію в порівнянні з 26,84 долара на закриття торгів у п'ятницю, платина коштувала 1429,75 долара проти 1427,45 долара, паладій - 607,25 долара проти 604 доларів.

"Ми вважаємо, що негайне зростання цін на платиноїди малоймовірний, однак у випадку стабілізації світової економіки показники платини і паладію можуть покращитися наступного року. Таким чином, у другому кварталі ми воліємо довгі позиції в золоті, але в наступному році ми б змінили довгі позиції в золоті на позиції в платині і паладії", - йдеться у звіті Bank of America Merrill Lynch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: