Банки Сінгапуру та Канади - найсильніші у світі

П'ятниця, 4 травня 2012, 09:37

Найбільш стійкими виявилися не американські і європейські банки, як прийнято вважати, а канадські і сінгапурські, свідчить рейтинг "Найсильніші банки світу", складений Bloomberg.

Перше місце серед найсильніших вдруге поспіль посів сінгапурський Oversea-Chinese Banking Corp., за ним йде гонконгський BOC Hong Kong Holdings, пишуть "Ведомости".

"Сінгапурська економіка розвивається досить стабільно і добре, і у сінгапурських банків є всі можливості для фінансування реальної економічної активності", - говорить Семьюел Тсінь, генеральний директор Oversea-Chinese Banking.

Стійкість банку, за його словами, частково пояснюється здоровою політикою з управління ризиками, яку проводить керівництво.У Bloomberg розглядали тільки банки з активами від 100 млрд доларів; банки, які зазнали збиток у минулому році або не пройшли стрес-тест регуляторів, не враховувалися.

Реклама:

Справжніми зірками рейтингу стали канадські банки, відзначає Bloomberg.

Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) посів третє місце, одразу за ним йдуть ще три канадських банки.

Шість найбільших канадських банків з 2008 року провели близько 100 поглинань на загальну суму 37,8 млрд доларів.

Зробити це їм допомогла "гнучкість, яка є результатом сильних фінансових позицій", сказав Джеральд Маккофе, гендиректор CIBC, який в 2011 році купив у JPMorgan Chase міноритарний пакет в управляючій компанії American Century Investments.

Банки з США, виявилися тільки у другому десятку, кращий з них - JPMorgan Chase, що ділить 13-е місце з китайським China Construction Bank і бразильським Banco Bradesco.

Сильні фінансові позиції канадських банків - це результат високого рівня капіталу, консервативної культури кредитування та жорсткого нагляду з боку єдиного регулюючого органу.

Останній вже давно зобов'язав місцеві банки підтримувати суттєво вищий рівень капіталу, ніж потрібно за міжнародними стандартами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!