Світові ціни на нафту знизилися майже на 2 долари

Понеділок, 9 квітня 2012, 16:31

Ціни на нафту знизилися більш ніж на 1 долар, тому що Іран погодився відновити переговори про свою ядерну програму.

В 14.16 за Києвом нафта Brent подешевшала на 1,86 долара до 121,58 долара за барель, а нафта WTI - на 1,71 долара до 101,61 долара за барель, передає Reuters.

"Якщо переговори з Іраном тут же не зупиняться, ринки будуть сподіватися, що Євросоюз пом'якшить санкції проти Ірану, хоча б у сфері страхування. Зараз санкції надають набагато більш сильний вплив, ніж передбачалося, в основному через заборону на страхування, яке може привести до повного припинення поставок з Ірану", - сказав аналітик Petromatrix Олів'є Жакоб.

Переговори про ядерну програму Ірану, перервані понад рік тому, відновляться в суботу в Стамбулі, повідомили іранські ЗМІ і західні чиновники.

Реклама:

З 1 липня набере чинності ембарго Євросоюзу на імпорт іранської нафти, а США чинять тиск на найбільших клієнтів Тегерана, щоб змусити їх скоротити закупівлі.

Також на ціни впливає слабка статистика США: число робочих місць виросло в березні на 120 тис при прогнозах підвищення на 203 тис, хоча безробіття знизилося до трирічного мінімуму 8,2% з 8,3% у лютому.

На цьому тижні вплив на ринок нададуть реакція ФРС США на дані про зайнятість, показник ВВП Китаю і початок сезону корпоративної звітності за перший квартал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: