У ЄС вважають, що Янукович не виправдав надій

П'ятниця, 13 квітня 2012, 17:41

Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що президент України Віктор Янукович не виправдав покладених на нього надій.

 

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Корреспондент", передає "Інтерфакс-Україна".

Європейський дипломат зазначив, що Янукович сам створив багато надій навколо себе, заявивши про курс на реформи і про порядок, який він наведе, створивши вертикаль влади.

"І в нього повірили - як Україна, так і ЄС. Але, на жаль, він не виправдав надій", - сказав представник ЄС.

Реклама:

Він підкреслив, що результатів боротьби з корупцією в Україні поки не видно: "Коли їх буде видно, я буду дуже радий заявити про них. Але на даний момент ситуація значно гірша, ніж була в той так званий хаотичний період після помаранчевої революції".

"В ті часи олігархи підтримували різних політичних гравців, тому було більше місця для плюралізму. Що стосується законодавчої системи і реформ, було зроблено мало, але все ж програму допомоги ЄС можна було запускати", - пояснив він.

Крім того, дипломат повідомив, що говорив з міністром економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенко про програму допомоги, яку може надати ЄС у проведенні реформ в Україні в розмірі 500 млн євро.

Тейшейра заявив, що поки про цю програму говорити складно.

Так, за його словами, якщо говорити про адміністративну реформу, то європейська сторона готова була виділити на неї 70 млн євро, однак український парламент прийняв законопроект, що не дотримується європейських стандартів у цій сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: