Уряд виділить на системи шахтової безпеки 220 мільйонів

Субота, 3 березня 2012, 15:14

Кабiнет мiнiстрiв на засiданнi 29 лютого вирiшив видiлити в 2012 роцi на встановлення та модернiзацiю систем безпеки УТАС (унiфiкована телекомунiкацiйна система диспетчерського контролю та автоматизованого керування гiрничими машинами й технологiчними комплексами) 220 млн гривень.

Про це повiдомив перший заступник голови Державної служби гiрничого нагляду та промислової безпеки Вiктор Шайтан на прес-конференцiї в Києвi в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, планується спрямувати 70 млн гривень на встановлення трьох нових систем - на шахтi "Червоноградська" ДП "Львiввугiлля", шахтах "Холодна Балка" та "Чайкіне" ДП "Макiїввугiлля".

"Крiм того, планується виконати модернiзацiю 13 з 29 дiючих на сьогоднi систем УТАС, щоб вони вiдповiдали сучасним вимогам", - зазначив Шайтан.

Реклама:

Перший заступник голови Держгiрпромнагляду наголосив, що цього року планується також видiлити 30 млн гривень на створення Єдиного центру гiрничої безпеки, куди надходитиме iнформацiя з усiх шахт, на яких упроваджено систему УТАС.

Крiм того, Держгiрпромнагляд планує залучити кошти компанiї PEER (США) для облаштування центру.

"Є попередня домовленiсть задiяти їхню допомогу", - сказав Шайтан.

За його словами, Центр безпеки буде введено вже до кiнця 2012 року.

"На ньому працюватимуть спiвробiтники Держгiрпромнагляду з великим досвiдом, якi з кабiнету, за даними УТАС, зможуть контролювати ситуацiю на тiй чи iншiй шахтi", - зазначив вiн.

Нагадаємо, системи УТАС монтуються на гiрничих пiдприємствах iз найнебезпечнiшими умовами працi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: