S&P пророкує Росії застій в перші роки правління Путіна

Четвер, 22 березня 2012, 14:59

За шість тижнів до вступу Володимира Путіна на посаду президента РФ міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's фактично спрогнозувало Росії застій із середніми темпами зростання економіки в 3,8% до 2014 року з "обмеженою" ймовірністю структурних реформ і боротьби з нафтовою залежністю економіки.

Про це йдеться у звіті звіті S&P про країни СНД, пише Reuters.

"Обмежені перспективи структурних реформ в РФ стримують зростання економіки, що впливає і на країни СНД в цілому. Ми бачимо обмежені перспективи лібералізації ринку та поліпшення ситуації з інфраструктурою", - йдеться в звіті.

Агентство випустило звіт в розпал роуд-шоу російських єврооблігацій, розміщення яких може відбутися наприкінці першого - початку другого кварталу.

Реклама:

S&P підтвердило рейтинги Росії в іноземній валюті в серпні 2011 року на рівні "BBB" / "A-3", у місцевій валюті - на рівні "BBB +" / "A-2".

Аналітики агентства очікують, що економічна і податково-бюджетна політика не сильно зміниться і, таким чином, "російський державний капіталізм" і тісні зв'язки між політикою і бізнесом збережуться.

"Після переобрання Путіна на пост президента, з урахуванням зниження його популярності і вуличних протестів проти уряду, а також високих цін на нафту, ми не очікуємо, що уряд і президент будуть завзято прагнути впоратися з ключовими і спірними питаннями з метою зміцнення державних фінансів" .

S&P прогнозує уповільнення зростання економіки РФ в 2012 році до 3,5% з 4,3% в 2011 році на тлі більш слабкого зростання світової економіки:

"На наш погляд, ряд чинників стримуватиме економічне зростання Росії, яке становило в середньому 4,1% в 2005-2011 роках. До них відносяться негативні демографічні тенденції, висока частка участі держави в економіці, яка підтримує регіональні монополії і перешкоджає конкуренції, недостатність інфраструктури та діловий клімат, які стримують приплив внутрішніх та іноземних інвестицій. Ми прогнозуємо економічне зростання в 2012-2014 роках в середньому на рівні 3,8%".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: