У Януковича не розуміють причин "сирної війни" Росії

Понеділок, 6 лютого 2012, 15:07

В Адміністрації президента не бачать загрози повторення торгових воєн з Росією в колишніх масштабах.

До того ж в Україні не можуть зрозуміти, що ж стоїть за словесною риторикою між профільними відомствами, повідомляє портал "Дело".

Коментуючи претензії російської сторони до українських виробників сиру, радник президента - керівник головного управління Адміністрації президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук зазначив, що "словесна риторика на цю тему не дає чіткої відповіді на те, що відбувається в дійсності".

"Що стосується торгових воєн, я думаю, в тих масштабах, в яких вони відбувалися у попередні роки, - знали ми періоди і більш напружені щодо нашої торгівлі. Я думаю, це перетікати в такі речі - принаймні, виходячи з рівня відносин та діалогу - не повинно ", - сказав Гончарук на прес-конференції в понеділок.

Реклама:

"Хоча ця словесна риторика між відповідним відомством РФ і заявами українських чиновників не дає зрозумілої відповіді, що ж там відбувається і як", - додав він.

На його думку, необхідно "підняти" рівень дискусії, можливо, на рівень відповідних міністерств для більш чіткої оцінки ситуації.

Як повідомлялося, глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко на початку року заявив, що всі до єдиного зразки українських сирів, відібрані в Москві, містять пальмову олію, при цьому інформації на упаковці про це немає.

Він також не виключив, що український сир можуть заборонити ввозити в Росію чи вилучити з обігу після наступної перевірки відомства.

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України до 13 лютого планує проінспектувати всі молокопереробні підприємства країни на предмет фальсифікації сирів.

Однак заборона на ввезення до Росії сирної продукції деяких українських виробників, яка не відповідає російським вимогам, буде введена цього тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!