Держмитслужба погрожує масштабними перевiрками недобросовiсним платникам податків

Понеділок, 27 лютого 2012, 12:40

Державна митна служба погрожує недобросовiсним платникам податкiв масштабними перевiрками з початку квiтня i закликає їх добровiльно повiдомляти про ненавмиснi помилки пiд час сплати податкiв.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу відомства.

Згідно із повідомленням, щоквартально Держмитслужба отримує вiд Державної податкової служби iнформацiю, зазначену суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi в податкових декларацiях з податку на прибуток пiдприємства стосовно конкретних елементiв, якi мають формувати частину вартостi товарiв для митних цiлей, зокрема, роялтi, фрахту, iнжинiрингу, витрат на страхування.

"Закликаємо до 1 квiтня недобросовiсних платникiв податкiв до добровiльної сплати податкiв до бюджету. В iншому разi митнi органи будуть змушенi вжити жорстких заходiв впливу шляхом iнiцiювання з початку квiтня поточного року широкомасштабної кампанiї з проведення вiдповiдних перевiрок кожного такого платника податкiв iз метою недопущення заниження митної вартостi товарiв", - ідеться у прес-релiзi.

Реклама:

У Держмитслужбi наголошують: компанiям, якi добровiльно заявлять про ненавмиснi помилки при сплатi податкiв, "дозволено сплачувати штрафнi санкцiї нижчi нiж тi, якi платять компанiї, чиї помилки виявили митнi органи (3% замiсть вiд 25% до 50%) за результатами контрольно-перевiрочних заходiв".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: