Банки не будуть брати з населення великі комісійні при продажу валютних ОВДП – НБУ

Неділя, 19 лютого 2012, 11:25

Комісійні банків за відкриття й обслуговування рахунків у цінних паперів для фізосіб не будуть високими.

Таку упевненість висловив директор департаменту із управління валютними резервами та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст на засіданні Фінансового прес-клубу на тему "Валютні облігації для населення: переваги і недоліки запропонованих інструментів", пише "Дзеркало тижня. Україна".

"Це не так дорого, це доступно для людей, які готові інвестувати", - зауважив представник НБУ.

"Відкриття рахунку, наприклад, в "Ощадбанку" коштує 20 грн. Обслуговування коштує теж невелику суму. Вони вже погодили у себе механізм, коли вони без курсових втрат у населення купують [ОВДП] за гривню. І комісія за кожен папір - 10 центів", - розповів Дубихвіст.

Реклама:

Водночас, голова правління банку "Фінанси та кредит" Володимир Хливнюк зауважив, що витрати на відкриття рахунку в цінних паперах "не можуть бути взагалі зовсім незначними".

"Такими вони можуть бути тільки в разі масового обігу цих інструментів... Навіть 10 центів - це 80 копійок. Тобто, для комерційного неспеціалізованого банку це мало, але для спеціалізованого банку - цілком прийнятна ціна", - зауважив банкір.

"Будемо дивитися обсяги і обороти. Сьогодні комісія 10 центів, завтра - 5, післязавтра - 15", - додав голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрезов.

Водночас заступник голови правління "Дочірнього банку "Сбербанку Росії" Дмитро Золотько переконаний, що для інвесторів-фізосіб, які купуватимуть ОВДП, більш принциповим питанням, ніж комісійні банків, буде аспект декларування отриманих доходів.

"Це те, що при звичайному банківському вкладі нічого не потрібно. Прийшов, отримав відсоток і пішов - всі задоволені. І в першу чергу вкладник", - зауважив банкір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!