Уряд затвердив порядок використання коштів для АПК

П'ятниця, 17 лютого 2012, 19:09

Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на 2012 рік для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі.

Про це йдеться у постанові №104 від 13 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми "Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі" призначено Міністерство аграрної політики і продовольства.

Згідно з документом, держкошти будуть використані для створення і забезпечення резервного запасу сортового і гібридного насіння, держпідтримки сільськогосподарської дорадчої служби, а також здійснення заходів з охорони і захисту, раціонального використання лісів, наданих у постійне користування агропромисловим підприємствам.

Реклама:

Крім того, кошти будуть спрямовані на селекцію в рослинництві, розвиток тваринництва і часткову компенсацію вартості складної сільгосптехніки вітчизняного виробництва, здійснення фінпідтримки суб'єктів АПК через механізм здешевлення кредитів та компенсації лізингових платежів, а також надання фінансової підтримки для створення оптових ринків сільгосппродукції.

В документі також зазначено, що бюджетні кошти будуть спрямовані на часткове відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, комплексів і підприємств з виробництва комбікормів; фінансування заходів із захисту, відтворення та підвищення родючості грунтів.

Також кошти направлять на підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів; часткове відшкодування вартості будівництва нових тепличних комплексів та на виконання програми селекції в тваринництві та птахівництві на підприємствах АПК.

Відповідно до держбюджету на 2012 рік, на фінансову підтримку АПК передбачено виділення 8,206 млрд гривень, у тому числі 4,451 млрд гривень із загального фонду.

На фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі передбачено 827,38 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!