Євро подешевшав до 1,3 долара

Четвер, 16 лютого 2012, 12:58

Євро подешевшав в ході торгів у четвер по відношенню до більшості світових валют, впавши до найнижчої позначки за три тижні в парі з доларом США.

Інвестори стурбовані відсутністю серед європейських лідерів єдиної думки про надання Греції другого пакету допомоги, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро на 12:35 коштував 1,3001 долара, що є мінімальним рівнем з 25 січня, у порівнянні з 1,3066 долара за євро за підсумками торгів в Нью-Йорку в середу.

У парі з японською нацвалютою курс євро впав зі 102,48 єни до 102,38 єни за євро.

Реклама:

Курс долара до єни виріс із 78,43 єни за долар до 78,76 єни за долар.

"Ситуація навколо Греції продовжує чинити тиск на євро. Схоже, серед провідних держав єврозони виникли сумніви в здатності Греції реалізувати обіцяні заходи економії", - вважає Ніл Джонс з лондонського офісу Mizuho Corporate Bank Ltd.

Як відомо, Греція і її офіційні кредитори досягли в середу прогресу в узгодженні умов другого пакету фінансової допомоги, однак до остаточного схвалення угоди, згідно з офіційними заявами, ще потрібно вирішити кілька питань.

Проведена сторонами технічна робота дозволила визначити джерело відсутнього скорочення держвидатків в 2012 році на 325 млн євро, розробити детальний список пріоритетних акцій із графіком їх виконання.

Разом із тим, зберігаються сумніви в тому, що обсяг другого раунду допомоги Греції буде відповідати попередніми домовленостями (130 млрд євро), низка джерел прогнозує виділення 30 млрд євро в якості першого кроку, а потім подальші переговори щодо решти суми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!