Київ планує додатково "заробити" сотні мільйонів на оренді землі

Четвер, 16 лютого 2012, 11:11

Київ планує у 2012 роцi поповнити дохiдну частину бюджету на 443,5 млн гриіень за рахунок переукладення договорiв оренди на земельнi ділянки.

Про це заявив заступник голови Київської мiськдержадмiнiстрацiї Руслан Крамаренко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це тi договори, за якими ставки нижчi за рiвень, встановлений Податковим кодексом. За кодексом ця ставка становить 3-12% залежно вiд призначення, а в мiста досi є дiлянки, де землекористувачi сплачують 1% вiд оцiночної вартостi землi. Насамперед будуть переукладені договори, за якими закiнчується термiн дiї", - повiдомив Крамаренко, зазначивши, що така пропозицiя винесена на розгляд на сесiї Київради.

Крамаренко додав, що надходження збiльшаться за рахунок застосування пiдвищених коефiцiєнтiв до земельних дiлянок, розташованих на територiях із iсторико-культурним значенням.

Реклама:

Крiм того, за його словами, планується збiльшити доходи спецфонду мiськбюджету за рахунок зростання на 90,2 млн гривень надходжень вiд пайової участi власникiв тимчасових споруд та збiльшення власних надходжень бюджетних установ у розмiрi 4,6 млн гривень.

Отже, дохiдна частина бюджету Києва у 2012 році зросте на 538,3 млн гривень.

Як повiдомлялося, Київська мiськрада 29 грудня 2011 року затвердила бюджет столицi на 2012 рiк iз дохiдною i видатковою частинами в сумi 16,438 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!