У центрі Києва відкрито продають нелегальну горілку

Неділя, 29 січня 2012, 10:21

У центрі Києва абсолютно відкрито продають нелегальну горілку.

Про це пише DT.UA.

Кореспондент видання вирушив на один із найбільших у Києві оптово-роздрібних ринків горілки поблизу Залізничного вокзалу і ставив численним продавцям одне просте запитання: "Почім у вас найдешевша горілка?".

У результаті за рахунок редакції було придбано доказ - ящик горілки "Справжня" ціною 12 гривень за одну пляшку.

Реклама:

Усі пляшки — зі справжньою на вигляд акцизною маркою. "Справжню" по 12 гривень, за умови, що купуєш не менше ящика, пропонують понад 20 точок продажу. І від купівлі у звичайному магазині аналогічна операція на оптовому відрізняється двома особливостями: відсутністю у продавців первинних накладних на товар і ціною.

12 гривень за пляшку — це більш ніж удвічі нижче встановленої урядом мінімальної роздрібної вартості пляшки легальної горілки — 26,1 гривні.

Оскільки виробництво акцизних марок, як і раніше, перебуває в руках не держави, а скандально відомої комерційної структури "ЄДАПС", безконтрольне розповсюдження справжніх акцизних марок не дивує — це один із різновидів кримінального бізнесу відповідальних чиновників.

На очах кореспондента ящики "Справж­ньої" розліталися, як гарячі пиріжки, - торговці стверджують, що тільки цей ринок за добу без проблем реалізовує п’ять-шість вантажівок нелегальної горілки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!