Збитки від діяльності глави Держслужби зайнятості сягнули 72 мільйона

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:12

Генеральна прокуратура вважає за необхідне продовжити термін утримання під вартою колишнього керівника Держслужби зайнятості Володимира Галицького на час проведення досудового слідства.

Про це заявив розповів генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Досудове слідство у даній справі триває. Слідством встановлено, що він разом з іншими співробітниками центру створив схему проведення конкурсів бізнес-планів для визначення установ, в яких створюються робочі місця. Визнавалися переможцями і отримували кошти тільки ті підприємства, які погоджувалися передавати зловмисникам, в середньому, близько 20% від передбаченого фінансування. Сума збитку становить 72 млн гривень", - сказав Пшонка.

Відповідаючи на питання про те, чи буде прокуратура наполягати на продовженні строку тримання Галицького під вартою, генпрокурор сказав: "Ми вже поставили питання про продовження арешту (суд вже продовжив арешт Галицького до 4 місяців)".

Реклама:

Нагадаємо, наприкінці листопада 2011 СБУ затримала директора Державної служби зайнятості Галицького та чиновників відомства за систематичні хабарі і порушення при використанні бюджетних коштів.

У банківських комірках, які належали затриманим, були виявлені цінності на загальну суму близько 7 млн доларів.

Галицький очолював Держслужбу зайнятості з травня 2003 по квітень 2005 року, з серпня 2006 року знову займав цей пост.

Паралельно він керував виконавчою дирекцією Фонду державного соціального страхування України з безробіття.

Перед роботою в держслужбі був директором департаменту інвестиційного розвитку "Енергоатома".

За матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України відносно посадових осіб порушено кримінальну справу за фактами хабарництва та незаконного збагачення (ст.ст. 368, 368-2 Кримінального кодексу України).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: