Авіапром може стати прикладом державно-приватного партнерства – ОЕСР

Четвер, 26 січня 2012, 15:57

Розвиток авіабудування в рамках реалізації Україною Стратегії конкурентоспроможності низки секторів економіки може стати прекрасним прикладом державно-приватного партнерства.

Таку думку висловив в.о. глави програми конкурентоздатності Євразії, огранізації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Антоніо Сомма в ході презентації стратегії секторної конкурентоспроможності для України, яка відбулася у Верховній Раді, повідомляють "Коментарі".

За його словами, в аналізі, представленому міжнародними експертами, вироблена програма створення для інвестора стимулюючої середовища.

Загальні принципи стосуються того, як використовувати конкурентні переваги України.

Реклама:

Експерт пояснив, що авіапром потрапив до списку пріоритетних напрямків для розвитку в Україні за принципом конкурентоспроможності на світових ринках, очікуваних економічних вигод для України, а також привабливості для іноземних інвесторів.

"Авіапром - це галузь, де можна найкраще використовувати переваги України", - вважає він.

Зокрема, Сомма нагадав, що в Україні - високий рівень освічених кваліфікованих кадрів.

При цьому, вартість праці нижча, ніж в інших країнах, яким вдавалося і в гірших умовах залучити інвестиції у свої економіки.

"Всі ці фактори призводять до того, що ми можемо сфокусувати увагу української влади на розвитку приватного сектора для залучення інвестицій", - зазначив він.

Однією з найбільш пріоритетних галузей для залучення інвестицій і розвитку державно-приватного партнерства, за словами Сомма, саме і є авіабудування.

"Якщо провести правильні, фокусні реформи, то авіапром може продемонструвати чудовий приклад державно-приватного партнерства", - вважає він.

Для цього, на думку експерта, українській владі слід провести в секторі точкові реформи, спрямовані на посилення корпоративного та державного управління.

Крім машинобудування і авіабудування, на думку Сомма, українському уряду особливу увагу варто приділити агробізнесу, альтернативним видам енергії, виробництву біомасси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!