За чинної ціни на газ Україну вигiднiше обігрівати вугiллям - Азаров

П'ятниця, 13 січня 2012, 10:17

За вартостi росiйського газу 416 доларів за тисячу кубометрів Українi вигiднiше опалювати вугiллям.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про використання вугiлля замiсть газу, коли газ коштує 416 доларів, як вiн нинi i коштує, використовувати вугiлля доцiльно й економiчно виправдано. Але якщо вартiсть газу знизиться i буде, примiром, 220 доларів, то використовувати вугiлля порiвняно з газом стає неефективно", - сказав вiн.

Прем'єр зазначив, що Україна поставила перед собою завдання дуже серйозно скоротити у 2012 році споживання дорогого росiйського газу.

Реклама:

Вже була проведена вiдповiдна нарада, розписано, хто за що вiдповiдає, "i робота пiшла за повною програмою".

Азаров нагадав, що в 2010-2011 роках уряд серйозно займався розвитком вугільної промисловості і в 2011 році країна вийшла на профіцит вугілля в 5 млн тонн.

За словами прем'єра, Україна ставить перед собою завдання, там де можна - перейти на власне паливо: на вугілля або альтернативні джерела.

Водночас він підкреслив, що Україна має намір і далі продовжувати переговори з російською стороною щодо зниження ціни на газ.

"Ми, з одного боку, наполегливо ведемо переговори з російськими партнерами, а з іншого боку - готуємо країну до того, щоб вона витримала таку ціну на газ", - сказав Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!