Рада відкладе запровадження "драконівських" штрафів для бізнесу

Вівторок, 10 січня 2012, 09:21

До порядку денного роботи Верховної ради на 10 січня внесені одразу два законопроекти, які пропонують перенести на півроку набуття чинності скандального закону про захист персональних даних.

Авторами одного документа є депутати Ірина Горіна та Ксенія Ляпіна, інший поданий Ярославом Джоджиком, Юрієм Костенком й Іваном Зайцем, пише газета "Дело".

У поясненні до законопроектів депутати вказують: раніше прийнятий закон про захист персональних даних є ще сирим, а багато нормативних актів ще не прийняті.

Але найголовніше - не створені територіальні відділення Держслужби із захисту персональних даних.

Реклама:

"Державна реєстрація персональних баз даних здійснюється у Києві, що ускладнює, а іноді робить неможливою процедуру отримання свідоцтва, яке, згідно із законом, видається протягом десяти робочих днів із дня надходження заяви", - сказано в пояснювальній записці.

Як відомо, якщо бізнесмени вчасно не подадуть персональні дані на себе і своїх найманих робітників, їм загрожує штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів.

Юридичне управління Верховної ради підтримує прийняття одного з двох законопроектів, але висловлює сумнів, що уряд Азарова зможе підготувати за півроку всі необхідні підзаконні акти, необхідні для нормального функціонування закону про захист персональних даних.

У зв'язку з цим юристи Ради пропонують відстрочити набуття чинності скандальним законом на рік.

Як повідомлялося, 1 червня 2010 року Верховна рада прийняла закон "Про захист персональних даних".

Указом президента від 9 грудня 2010 року була створена Державна служба з питань захисту персональних даних.

25 травня 2011 року Кабмін прийняв постанову № 616 "Про затвердження Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!