Литвин сподівається "запустити" бюджетний процес наступного пленарного тижня

Понеділок, 5 грудня 2011, 14:55

Голова Верховної ради Володимир Литвин сподівається, що парламент наступного пленарного тижня розпочне розгляд проекту державного бюджету на 2012 рiк, i документ буде ухвалений до нового року.

Про це він заявив на прес-конференцiї в понедiлок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Вiдповiдаючи на запитання, чи може бути скликане спецiальне засiдання парламенту для ухвалення держбюджету, якщо парламент не встигне розглянути вiдповiдний законопроект пiд час сесiї, Литвин зазначив, що "дуже цього не хотiв би".

"Скажу вам вiдверто, оскiльки розумiю, що пiсля 15 грудня, насамперед у парламентi, буде прагнення якнайшвидше завершити всi працi до нового року. Коли розглядатиметься бюджет? Я сподiваюся, що наступного пленарного тижня. Я сподiваюся, що до того часу остаточно будуть вирiшені всi питання, якi стримують розгляд бюджету в остаточнiй редакцiї", - сказав він.

Реклама:

При цьому спікер зазначив, що наразi зарано порушувати питання про проведення якихось додаткових засiдань парламенту для затвердження держбюджету.

Він наголосив, що розгляд держбюджету вiдкладається у зв'язку з тим, що уряд ухвалив рiшення про пiдвищення розмiрiв соцiальних виплат i пенсiй окремим категорiям чорнобильцiв.

За словами Литвина, для цього додатково необхiдно 1,9 млрд грн.. бюджетних коштiв, i необхiдно знайти додатковi джерела для фiнансування цих видаткiв.

Крiм того, за його словами, залишається невирiшеним питання, пов'язане із постачанням та закупiвлею росiйського природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!