У Януковича стабільно бачать "зростання економіки"

Середа, 28 грудня 2011, 20:29

У 2011 році економіка України, незважаючи на непросту світову ситуацію, досить добре розвивалася.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента - представник президента у Кабінеті міністрів Ірина Акімова в інтерв'ю представникам ЗМІ, повідомляє прес-служба глави держави.

Представник Президента наголосила: економічну ситуацію в державі не просто вдалося утримати від падіння – у більшості галузей відбулося економічне зростання.

"Практично ми йдемо в наступному році на зупинення зростання державного боргу, в умовах, коли в інших країнах тенденція цілком протилежна. Повірте, це зробити дуже непросто. Те, що економіка України у 2011 році, який був дуже важким для всіх країн Європи, зростала, не можна недооцінювати", – підкреслила Акімова.

Реклама:

"Економіка України у важких міжнародних умовах вистояла і розвивалася достатньо добре. Якщо порівняти нас із іншими країнами, то і за темпами зростання, і за темпами інфляції, показниками бюджетного дефіциту, державного боргу – а це найголовніші речі – ми виглядаємо більш ніж пристойно", – сказала вона, додавши, що така оцінка підтверджується об’єктивними показниками.

"Загальне зростання ВВП буде близько 5%, зростання промисловості, сільського господарства – це об’єктивні факти, які говорять про те, що дійсно багато зроблено, щоб стабілізувати макроекономічну ситуацію в Україні", – зазначила представник президента.

Акімова особливо наголосила: саме ці макроекономічні показники дали можливість збільшити соціальні виплати.

"Безумовно, хотілося б більше. Та економіка може давати на соціальні виплати тільки те, що вона заробляє", – зауважила вона. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!