Черговий раунд газових переговорів відбудеться 15 січня 2012 року

П'ятниця, 23 грудня 2011, 20:05

Україна i Росiя проведуть наступний раунд переговорiв iз газової тематики 15 сiчня 2012 року,

Про це йдеться у повідомленні Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловості, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними відомства, глава Мiненерговугiлля Юрiй Бойко та Олексiй Мiллер 23 грудня у Санкт-Петербурзi провели чергову зустрiч i вiдзначили позитивний характер переговорiв.

"Пiд час зустрiчi Юрiй Бойко та Олексiй Мiллер пiдбили пiдсумки переговорного процесу в газовiй сферi. Сторони вiдзначили позитивний i конструктивний характер проведених у 2011 роцi переговорiв i хорошi перспективи наступного раунду переговорiв, який вiдбудеться 15 сiчня 2012 року", - йдеться в повiдомленнi.

Реклама:

Нагадаємо, переговори про перегляд умов спiвпрацi в газовiй сферi до останнього часу сторони коментували досить оптимiстично.

Однак 12 грудня вiд "Газпрому" надiйшла заява, що всупереч ранiше зробленим оцiнкам, новий контракт з Україною в груднi пiдписано не буде. Пiд час переговорiв обговорюються обсяги прокачування газу, рiвень цiн i питання, що стосуються газотранспортної системи України.

У нiч на 21 грудня у пiдмосковнiй резиденцiї прем'єра РФ Володимира Путiна в Ново-Огарьово вiдбулася його зустрiч з прем'єр-мiнiстром України Миколою Азаровим. При цьому, українська делегацiя на чолi з мiнiстром енергетики та вугiльної промисловостi Юрiєм Бойком та мiнiстром юстицiї Олександром Лавриновичем пiсля зустрiчi вищого керiвництва держав продовжили свою роботу в Москвi.

Азаров висловив сподiвання, що компромiсне рiшення у "газових" переговорах iз Росiєю все-таки буде знайдено найближчим часом. Прем'єр додав, що у разi успiху переговорiв запропонує провести позачергове засiдання уряду з обговорення умов нової угоди. Однак увечерi 21 грудня уряд схвалив проект держбюджету на 2012 рiк iз середньорiчною цiною 416 доларів за 1 тис кубічних метрів, який ухвалив український парламент увечерi 22 грудня.

Український прем'єр 23 грудня вiдзначив, що бажання росiйської сторони зберегти наявну в газових контрактах з Україною перевагу є основною перешкодою для завершення газових переговорiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: