Уряд Азарова може випускати валютні ОВДП

П'ятниця, 16 грудня 2011, 09:40

Закон, який дозволяє уряду випускати облігації внутрішньої державної позики в іноземній валюті, набув чинності.

Текст закону було опубліковано 15 грудня в газеті "Голос України". Закон набув чинності на наступний день після публікації.

Як повідомлялося, уряд оприлюднив прийняту 12 грудня постанову №1280, яким доповнив перелік ОВДП валютними, затвердив умови їх випуску та розміщення.

Валютні ОВДП можуть бути як короткостроковими - до року, так і середньостроковими - від року до п'яти.

Реклама:

При цьому короткострокові валютні ОВДП можуть бути двох форм: дисконтними та процентними, а середньострокові - процентними з виплатою купона через три або шість місяців.

В обох випадках оплата, виплата купонів і погашення облігацій здійснюється у валюті, проте розрахунки за операціями з ними на вторинному ринку проводяться виключно в національній валюті.

Номінальна вартість валютних ОВДП становить 1000 доларів, вони можуть розміщуватися як серед юридичних, так і серед фізичних осіб, при цьому платежі з погашення облігацій фізособам можуть здійснюватися готівкою.

Операції з розміщення валютних ОВДП здійснює НБУ через брокерів та / або дилерів, які є зберігачами та клієнтами депозитарію Нацбанку, у порядку, визначеному НБУ за погодженням з Мінфіном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!