Постанова про чорнобильців – це лобістський документ?

Четвер, 1 грудня 2011, 11:21

Постанова, що встановлює правила нарахування пенсій чорнобильцям, справа рук президента "Союз Чорнобиль Україна" і першого віце-прем'єра.

Про це заявив голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін, повідомляють "Комментарии".

"Власне, Юрій Андрєєв (президент асоціації "Союз Чорнобиль Україна") і вузька група наближених до нього осіб захистила свої особисті інтереси. Вони всі - колишні високооплачувані співробітники ЧАЕС. У документі йдеться фактично не про ліквідаторів, а про людей, що пропрацювали на станції рік і більше. Для першого постанова взагалі нічого не дає. Зате другому документ дозволить отримати максимальну пенсію", - розповів він.

"Це абсолютно лобістський документ, заснований на особистих зв'язках лояльного і керованого Андрєєва з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим. Ми приїжджаємо з регіонів, про щось домовляємося з Тігіпком, а через певний час все починається по-новому. Виявляється, просто Андрєєв сходив до Клюєва, і всі наші домовленості пропали", - додав Проскурін.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: