Уряду не смакує вітчизняна ковбаса

Понеділок, 21 листопада 2011, 19:34

У всій м'ясній продукції вітчизняних виробників, яка була відібрана для проведення експертизи, виявлено невідповідність стандартам, зміст барвників, сої, перевищення рівня вологи.

Як повідомили в Мінекономрозвитку і торгівлі, про це заявив голова Держінспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов, передають "Комментарии".

Як зазначив Орєхов, лабораторні дослідження якості м'ясо-молочної продукції, одержуваної споживачами, було проведено за дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова Державною інспекцією по захисту прав споживачів.

Результати лабораторних досліджень встановили: м'ясна продукція, яка була відібрана для проведення експертизи (кілька видів вареної ковбаси вищого сорту), не відповідає державним стандартам.

Реклама:

"Після лабораторних досліджень у всіх випадках виявлено невідповідність стандартам, зокрема виявлено вміст барвників, сої, перевищення рівня вологи. У нашому випадку можна сказати, що це обман споживачів", - підкреслив голова Держспоживстандарту, додавши, що матеріали перевірок також будуть передані в правоохоронні органи.

Як зазначив Орєхов, ослаблення контролю над якістю продукції на вітчизняному споживчому ринку відбулося і через відсутність державного фінансування на здійснення лабораторних досліджень за якістю продукції.

"У жовтні 2011 року вперше за останні роки на лабораторні дослідження виділено з державного бюджету 1,7 млн. гривень, а в держбюджеті 2012 року передбачено 24 млн. гривень. Це дозволить Держспоживстандарту активізувати роботу із захисту прав споживачів, здійснюючи контроль над ринком і виявляючи недобросовісних виробників", - підкреслив Орєхов.

"Сьогодні з боку уряду і президента ведеться велика робота для того, щоб ринок був повністю контрольований, щоб якість продукції, яка надходить на ринок для наших споживачів, відповідала стандартам", - підкреслив глава Держінспекції.

Також Орєхов повідомив, що інспекція розробила програму, яка до кінця місяця почне працювати.

"Всі порушники, починаючи від виробників і закінчуючи реалізаторами, будуть "вивішені" на нашому сайті - це свого роду "чорний список", щоб споживачі знали, бачили недобросовісних виробників і реалізаторів, у тому числі", - заявив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: