Золото подешевшало на тлі розпродажів на світових біржах

Понеділок, 21 листопада 2011, 13:55

Вартість золота в понеділок знижується на тлі прагнення інвесторів виручити кошти для покриття збитків на інших фінансових ринках, свідчать дані торгів.

Станом на 12:16 грудневий ф'ючерс на золото в ході електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex подешевшав на 0,2% - до $1723 за тройську унцію, пише газета "Ведомости".

Біржі США і Європи закрилися в п'ятницю зниженням індексів, біржі Азії в понеділок також знаходяться на негативній території на тлі стурбованості, пов'язаної з можливістю вирішення боргової кризи в єврозоні.

"Ми все ще не бачимо світла в кінці тунелю. Новини з Європи залишаються домінуючим фактором для настрою інвесторів", - говорить аналітик Phillip Futures Онг Ю Лінг.

Реклама:

У понеділок інвестори очікують політичних новин із США. Так, двопартійна комісія конгресу США в понеділок може офіційно оголосити про те, що її членам - представникам обох палат - не вдалося прийти до згоди щодо плану скорочення бюджетного дефіциту.

Зростання цін на золото в 2010 р. на 30% стало рекордним, за III квартал 2011 р. золото подорожчало на 8%, за жовтень - на 6%.

Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим періодом збільшення ціни, принаймні з 1920 р.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!